0

Пекин, Пламен Вълков, наш пратеник

Най-добрата ни биатлонистка Милена Тодорова се отчете на олимпиадата днес със силното 17-о място в спринта на 7,5 км. Тодорова пропусна само една мишена в първата си стрелба от легнал и измина трасето за 22:15,4 минути. Тя остана само на 53,9 секунди от времето на бронзовата медалистка Доротея Вирер (Ит).

Останалите ни момичета обаче не показаха потенциала си днес. Мария Здравкова завърши 78-а с една грешка и пасив от 3:54,8 минути, Даниела Кадева е 84-а също с една наказателна обиколка и изоставане от 4:42,1 минути, а Лора Христова завърши 89-а с четири пропуснати мишени и на 5:43,4 минути.

Титлата спечели Марте Олсбу Рьойзеланд (Норвегия). Тя свали всичките 20 мишени и финишира за 20:44,3 минути. Норвежката е сребърна медалистка в дисциплината от Пьончан 2018.

"Много добро състезание, направих най-доброто, на което съм способна. И стрелбата, и бягането ми бяха на ниво. Много е трудно да караш тук, но се чувствам силна. Намирам се в добра форма", каза шампионката, за която това е трети медал от Пекин след златото със смесената щефета и бронза в индивидуалната дисциплина на 15 км.

Шведката Елвира Йоберг завърши втора с пасив от 30,9 секунди. Бронзовото отличие завоюва Доротея Вирер (Италия), на 37,2 секунди след победителката.
Втората и третата също, както и шампионката, не направиха грешки в стрелбата.

Въпреки доброто си представяне, Милена призна, че е й било тежко днес.
„Да, днес поне стрелбата се получи, не знам защо, но тук ми е просто тежко. И днес ми беше тежко. Днес ските ни бяха много хубави, карах със състезателки, които са на много добро бегово състояние. Имахме много равностойни ски днес", каза Милена Тодорова след финала.

Милена Тодорова призна, че и днес не й е било леко по трасето.

 Милена Тодорова призна, че и днес не й е било леко по трасето.
Йордан Петков, БОК

Мария Здравкова изрази съжалението си, че е допуснала една грешка в стрелбата, при това на последния си опит.
"Последният ми изстрел се оказа фатален. Много ме е яд, защото не го отработих както трябва. Много исках да е 10 от 10 на рубежа. Исках да е отработена стрелбата, но за жалост се получи така. Днес беше по-топло и по-добре за бягане, за разлика от деня за смесената щафета“, завърши Здравкова.